Úvod Fóra Vojáci sobě Hledám kamaráda z vojny VU 9379 Unhost-ceperka 1990-92

• Toto téma obsahuje celkem 24 odpovědí. Do diskuze (9 diskutujících) se naposledy zapojil uživatel evzen a poslední změna proběhla před 3 roky a 11 měsíci.
Aktuálně je na stránce zobrazeno 24 vláken odpovědí
  • Autor
      dwz
      Účastník

kdo byl na utvaru 9379 Unhost-Ceperka v roce 1990-92 na 18 mesicu a ma nejake fotky, prosim?

utvar uz fyzicky neexistuje, a me kdysi slibilo nekolik muzu ze me poslou fotky, ale zatim se tak nestalo. snad to dame nekdy dohromady. :)

byl jsem na druhe rote jako zakladak radio-dalnopisec. zadnou frcku jsem nedostal i kdyz ze me planovali udelat cetare. .. nastoupilo se mnou asi 80 lidi do prijimace co si chabe pamatuju a postupne nas na druhe rote vydrzelo do konce asi jenom celkove 13 vojaku, vetsina sla domu na civilku nebo odesli po 5 mesicich jako 5-metri, apod. .. dokazal jsem se naucit poslouchat morse code rychlosti 40 a jeste k tomu si obden strikat sluzby. jako strazit NZ, kuchyn, .. v kuchyni to nakonec bylo nejlepsi, takove polevky jsem uz od te doby nejedl, opravdu minimalne 3 talire jsem si daval. :))

pro vice info, pracoval jsem po pul roce jako vykonny praporcik pro zalohy nejaky cas(nevzpomenu si na jmeno velitele ale byl to slovak a mel problemy s koleny), za saddama jsem hlidal plynarnu v mecholupech a posledniho pul roku jsem stravil v milovicich pote co odtud odesla ruda armada. byla to uzasna zkusenost. moc se mi na vojne libilo a dnes na to vzpominam, hlavne na positivni veci a ne na tu pakarnu nad tim se jenom pousmivam a hlavne cerstvy vzduch byl originalni uprostred lesa. :)) prvni zima po prijimaci bez funkcniho ustredniho topeni byla originalni. minimalne 5 let po navratu domu jsem nebyl vubec nemocny. :)))

velitel utvaru byl matousek, zastupce pesa, velitel 2.roty klain(myslim ze se to tak psalo)

dagx
        Účastník

Ahoj.Fotky bohužel taky nemám žádný.Taky jsem byl ve stejnou dobu na druhé rotě u Klaina ale jako řidič(ZIL,V3S).V Milovicívh jsem nebyl ale v Měcholupech ano.Tam byla pořádná zima.Na to vzpomínám asi nejraději.Takže bysme se měli znát.Jsem z Kralup nad vltavou a pár kolegů z okolí co tam byli s náma občas potkám.Taky jsem právě vzpomínal a koukal na google mapy co tam zbylo.Trosky plotu a budova u vchodu přestavěná asi na byty.To mě zavedlo až sem.Já si to narozdíl od Tebe asi tak neužíval.Na tu šílenou pakárnu nemůžu zapomenout.Asi mám jinou povahu ale stručně bych řekl rok a půl nepřetržitého stresu.Neříkám že se to nedalo přežít a že nebyla i sranda ale sotva odešli mazáci,obuli se do nás vojáci z povolání kteří se našich starých do té doby báli.Dnes bych to asi prožíval jinak,čas se ale bohužel vrátit nedá.

Určitě bych byl rád kdyby sem napsal i někdo další z našich kamarádů a podělil se o nějaké informace a vzpomínky.

Miloš z Kralup.

evzen
          Účastník

Ahoj nějaké foto mám.. Mohu zaslat..

dagx
            Účastník

No tak to je super.Pokud Ti nevadí je zveřejnit tak napiš odkaz kde jsou ke shlédnutí,v opačném případě prosím na dagx@email.cz.
              Bohužel jsi o sobě nic nenapsal,takže nevím o koho jde.Jméno Evžen se mi trochu vybavuje ale tvář si už bez nějakého připomenutí nepřiřadím.

evzen
              Účastník

Ahoj tak posílám co jsem našel

evzen
                Účastník

tady je pokračování

evzen
                  Účastník

pokračování

evzen
                    Účastník

konec tak co poznal si??

dagx
                      Účastník

Teda člověče to jsi mě docela dostal.Něco mi lehce říká že bych ty tváře měl znát ale ve skutečnosti nevím.Podle fotek a roků na nich si tam byl o něco později.Kasárna prý byly brzy po mém odchodu do civilu uzavřeny.Tedy někdy po březnu 1992.Je to pravda? Tohle je moje jediná fotka z vojny.Dost jsem pátral ale nenacházím žádnou fotku z přísahy.Pokud se nepletu tak to byla jediná oficiální možnost focení a nikde nic.

evzen
                        Účastník

Ahoj,
                          25.2.1992 se změnil vojenský útvar 9379 na 3255.. Já odešel z vojny 3.4.1993.. Nastoupil jsem 2.10.1991.. Starýho nám dělal Hojsák a Borýsek.. A fotky z přísahy také nemám a slavostní přísahu jsme měli 26.10.1991 a velitel posádky byl podplukovník Matoušek.. Když jsem odcházel tak velitel útvaru byl major Peša… Mimochodem major Peša je celostátně hledaný :D

evzen
                          Účastník

Ještě jsem se zapomněl zeptat a jmenuješ se??

dagx
                            Účastník

Zajímavé informace o Pešovi 😆 .Borisek a Hojsák jsou moji spolubojovníci.Takže by Ti mohlo něco říkat jméno Chába,myslím z Kladna.Příjmení si občas nějaké vybavím ale jména už hůř.Ten mi utkvěl v paměti z našich „mladejch“ asi nejvíc.

yipman
                              Účastník

Já tam byl u Vaška na 4. rotě :) _.v;-)._

yipman
                                Účastník

svob. Hojsák Petr jméno mé :) _.v-)._

yipman
                                  Účastník

Pešu si pamatuju,jak se vožral a s nabitym samopalem šel kontrolovat autopark :) :D

Johny Prchy
                                    Účastník

@evzen wrote:

Ahoj tak posílám co jsem našel

Hlavis,Lůďa,špagát Dvořák,kočí,Kubis ??

radekfru
                                      Účastník

Zdravím všechny!
                                        Sloužil jsem tam od 91 do 93.Měl jsem na starosti učební blok po Šandovi.Bohužel mám jenom jednu fotku,ale v paměti to mám všechno ,jako by to bylo včera.Skoro všechny jsem vás poznal!Evžena s bíbrem si pamatuju z kuchyně.Šolima si taky pamatuju-byl to takovej Depešák s nejdelší patkou na rotě:).Byl to muj starej.Chábyč byl půlka jeho kámoš-je z Kladna,než zrušily stránky Spolužáci,našel jsem ho na fotkách ze srazu z učňáku GDM Kladno,vypadá furt stejně.

Pak si pamatuju mí starý: Mejzra,Kopecký,Seidla,Švandu,Bém P.,Jurgán ze Stochova,
                                        P.Hojsák, M. Braum-bohužel už nežije…
                                        Slováky- Borise(to byl Rambo!:)+Attila Nagy z kuchyně,
                                        Chachara-Miro Chovaniec kulturista amatér-kde je mu asi konec-pamatuju si do teďka jeho hlášku:Hovor mi Arnold a máš u mna veget! :).

Mí spolubojovníci:Vykoukal-největší Švejk z naší roty:),Frigo-přezdívka,jméno už nevim-byl to Pražák,,Prášek,P.Apjár-můj mladej nástupce,P.Malec-kundy znalec-telefonista:),Zubajda s Mírou-ted už nevim jeho příjmení -hráli spolu v kině rokec,O.Oláh-Kabourek-Róm jak poleno,Bohóny-poloviční maďar,
                                        Waldemar,už nevim příjmení-vzal si vojandu Mitušínovou-je tam na fotce s Kleinem na střelbách-jestli pak jim to vydrželo?:)

No a gumy:Klein,Šteberle,Műller,Vašek,Kuba,Duspiva,Jarmila:)-Műller,Firla,Nachtigal,Herman,Peša…..

Jó to už je všechno pryč…
                                        Ale měla ta vojna něco do sebe!Člověk se musel umět postarat sám o sebe a naučil se poznat kdo je dobrej a kdo je svině :)
                                        Tak Čus!
                                        Radek F. zvaný Kostelník

frurad@seznam.cz

dagx
                                        Účastník

Ahoj.
                                          Dík za další fotky, informace a vzpomínky.I když některé smutné.Jinak jsem se pobavil.Miro Chovance jsi vystihl přesně.Čím se snažil být drsnější tím opačnější efekt to u něj mělo 😆 .

Pisti
                                          Účastník

Sluzil som tam ,1 Rota R-ZAS,vel.roty kap.Zacky ,potom nas poslali do Milovic,este predtym do Prahy, plynarne v Kbely,do civilu Z Berouna.mam aj fotky,aj o starsich voj.

Pisti
                                            Účastník

@dagx wrote:

Zajímavé informace o Pešovi 😆 .Borisek a Hojsák jsou moji spolubojovníci.Takže by Ti mohlo něco říkat jméno Chába,myslím z Kladna.Příjmení si občas nějaké vybavím ale jména už hůř.Ten mi utkvěl v paměti z našich „mladejch“ asi nejvíc.

Ahoj!! Luky…

Pisti
                                              Účastník

Ako sa volas ? Ja som slouzil na 1 rote kpt.Zacky.

SEDA
                                                Účastník

Já tam sloužil 1968 – 1970 nar 118 kapitán ju rkovic

strand.comstan
                                                  Účastník

VKP 1 rota Strnad Miroslav.1990-92

strand.comstan
                                                    Účastník

Já byl VKP 1 rota 90-92 Strnad

evzen
                                                      Účastník

ahoj tak da sem nekdo nejake foto vy lotri _.v|-)))._

Aktuálně je na stránce zobrazeno 24 vláken odpovědí
                                                    • Musíte se přihlásit.